19de-eeuwse boerenwoning, evenwijdig met de straat gelegen en met een naast- en achterliggend erf, dat toegankelijk is via een nieuw hek. Het hek is bevestigd aan een bijgebouwtje tegenaan de boerenwoning en aan een dikke pijler met ingewerkt kapelletje. Het erf wordt omgeven door een ligusterhaag. De hoeve is voor het eerst aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843).
Deels witgeschilderde en verankerde baksteenbouw op een zwart gepekte plint, afgedekt door een licht overkragend zadeldak met Vlaamse pannen. Rechthoekige openingen onder strek en met arduinen lekdrempels. Vermoedelijk vernieuwd schrijnwerk, wit en groengeschilderd, doch naar oud model. Twee schouwen met bakstenen cordonlijstjes. Rechts aangebouwd bijgebouwtje onder een lessenaarsdak met Vlaamse pannen. Rechts van het hek bevindt zich een vierkante, witgeschilderde, bakstenen pijler op een zwart gepekte plint onder een geschilderde, arduinen afdekplaat. Rondboognis met deels zwart en wit geschilderde omlijsting met daarin een eenvoudig Mariabeeld met Kind.
DEGRANDE V., Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Gemeente Oostkamp, in Inventaris van de kapellen in West-Vlaanderen. Oostkamp-Outrijve, Assebroek, 2005.
DEMULDER J., De kapellen te Oostkamp, in Heemkundige Kring Oostkamp, nummer 4, jaargang 2, 2001, p. 17.
Bron: VANWALLEGHEM A. met medewerking van CREYF S. 2007: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Oostkamp, Deel I: Deelgemeente Oostkamp, Deel II: Deelgemeenten Hertsberge, Ruddervoorde en Waardamme, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL30, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Vanwalleghem, Aagje Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)