7821 resultaten


ID: 73 | Bouwkundig element

Herenhuis

Hopmarkt 31 (Aalst)
Herenwoning van vier traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak, daterend uit midden tot het derde kwart van de 19de eeuw. Bredere rechter travee gemarkeerd door rechthoekige poortomlijsting in een vlakke omlijsting van arduin; bekronend balkon op zware consoles afgelijnd door een gesmeed ijzeren hek.


ID: 463 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Karel van Croydreef 1 (Aalst)
Neoclassicistisch getint dubbelhuis van twee en een halve verdieping en vier traveeën onder zadeldak. Vermoedelijk daterend uit midden 19de eeuw met latere aanpassingen.


ID: 90 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Kattestraat 77 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Sobere bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel op arduinen plint, uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 115 | Bouwkundig element

Huis De Swarte Penne

Kerkstraat 7 (Aalst)
Huis van twee traveeën en heden vier bouwlagen onder zadeldak met gecementeerde en van imitatiebanden voorziene lijstgevel met arduinen plint, vermoedelijk uit het midden van de 19de eeuw.


ID: 142 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lange Zoutstraat 45 (Aalst)
In zijn huidige vorm, rijhuis van drie traveeën en drie en een halve verdieping onder zadeldak, vermoedelijk met oude kern, met aanpassingen uit midden 19de eeuw of derde kwart van de 19de eeuw en vermoedelijk latere verhoging.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99, 99A (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw. Eénlaags woonhuis van zeven traveeën uit het vierde kwart van de 18de eeuw tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Oude stal naast inrijpoort aan straatzijde, recente langsschuur en bakoven.


ID: 157 | Bouwkundig element

Herenhuis

Majoor Charles Claserstraat 15 (Aalst)
Herenhuis van drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak in provinciale Louis-Philippestijl van het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint met getoogde keldervensters.


ID: 156 | Bouwkundig element

Hopmagazijn A. & M. Fache

Majoor Charles Claserstraat 8 (Aalst)
Breedhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 362 | Bouwkundig element

Station Gijzegem

Pachthofstraat 97 (Aalst)
Plattelandsstationnetje van circa 1853, naar ontwerp van Jean-Pierre Cluysenaar; halte van de Dender en Waes-lijn.


ID: 454 | Bouwkundig element

Gemeentehuis Moorsel

Pachting 4 (Aalst)
Het gemeentehuis van Moorsel werd in 1868 opgericht naar ontwerp van Edmond de Perre-Montigny. De vormgeving is zeer opvallend binnen de dorpskern en geeft deze vorm samen met de kapel op het plein, de kerk en de kasteeldreef.