304 resultaten
ID: 207523 | Bouwkundig element
Hellestraat (Ardooie)
Opgericht door de wijkbewoners na de bevrijding in 1944 uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Staakkapel bestaande uit betonpaal waarop betonnen mijtervormige beglaasde kapelnis, waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind.
ID: 207528 | Bouwkundig element
Hogeschuurstraat (Ardooie)
In een bocht van de weg, ter hoogte van de tuin van nummer 5. Staakkapelletje.
ID: 207529 | Bouwkundig element
Hogeschuurstraat (Ardooie)
Gelegen op de noordoostelijke hoek van het kruispunt met de Oosthoekstraat. Staakkapel bestaande uit betonpijler met houten kastje onder metalen zadeldakje. Mijtervormige kapelnis met beglaasd deurtje, waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.
ID: 207533 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Hoogbeverenstraat 26 (Ardooie)
Historische hoeve met bewaard begin-19de-eeuws boerenhuis. Aan de erftoegang twee welkomstlindes met boomkapelletje. Aan de noordzijde het witgekalkte boerenhuis met gepekte plint, van vier traveeën onder zadeldak in mechanische pannen.
ID: 208207 | Bouwkundig element
Kapellestraat 45 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het interbellum. Volgens kadaster gebouwd in 1926 door landbouwers Victor Callewaert-Naeyaert uit Koolskamp en Octavie Callewaert uit Egem. Oorspronkelijk dubbelhuis, geritmeerd door uitspringende baksteenband, natuurstenen onderdorpels, getoogde vensteropeningen. Achtergevel met beluikte vensteropeningen. Stalvolume onder lagere nok en garage onder lessenaarsdak. Houten gevelkapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeld. Schuur.
ID: 207925 | Bouwkundig element
Marktplein 5 (Ardooie)
Opgetrokken in het midden van de 17de eeuw, verbouwd in de tweede helft van de 20ste eeuw, thans verdeeld in dokterspraktijk en woning met fietsenhandel. Vrijstaand volume van twee bouwlagen, onder zadeldaken in Vlaamse pannen. Noord-zuidvleugel met nokverspringing, oostvleugel met mank zadeldak.
ID: 207966 | Bouwkundig element
Pittemsestraat (Ardooie)
Staakkapel bestaande uit betonnen staak met mijtervormige beglaasde metalen kapelnis waarin beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind.
ID: 89038 | Bouwkundig element
Lijsterhoek 16 (Beernem)
Hoeve van het langgeveltype ingeplant op een groot perceel. Het deels verhard erf is toegankelijk via een smeedijzeren hekken bevestigd aan hekpijlers. Op het primitief kadasterplan van 1830 weergegeven als woonhuis met aanpalend landgebouw. De geïntegreerde schuur/ stalvleugel gebouwd is gedeeltelijk ingestort.. Aan de straatzijde een vrijstaand nutsgebouw van verankerde baksteen.
ID: 79381 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Bayaerdstraat 28 (Berlare)
Hoeve ingeplant op groot rechthoekig omhaagd perceel met boomgaard en aan de straat afgesloten door ijzeren hekwerk aan bakstenen pijlers met bolornament. Site met boerenwoning van negen traveeën volgens historisch kaartmateriaal minstens opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw; mogelijk zelfs ouder. Schuur annex stal, gebouwd circa 1886-1887. Verder nog klein Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesgrotje en linde met houten beglaasd boomkapelletje.
ID: 83825 | Bouwkundig element
Burg. de Lausnaystraat 44 (Berlare)
Half open burgerhuis, gerealiseerd in 1932 in opdracht van de familie De Bruycker die eveneens instonden voor de bouw van het aanpalende gebouw. Ook stilistisch en qua opbouw, ritmering en materiaalgebruik sterk gelijkend op nummer 42.