Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

653 resultaten


ID: 5651 | Bouwkundig element

Magazijn Albert

Oudeleeuwenrui 7-11 (Antwerpen)
Geheel van twee haaks op elkaar ingeplante pakhuizen, gebouwd in opdracht van de firma Van den Bergh & Cie, naar ontwerpen door de architect Frans J.H. Bex. Als eerste kwam in 1850 het rechter pand tot stand, in 1862 gevolgd door het linker pand.


ID: 6360 | Bouwkundig element

Brouwerij Van Tilt

Scheldestraat 31-33 (Antwerpen)
Dit monumentale ensemble van twee enkelhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl werd in 1880 ontworpen door bouwmeester Charles Dens als huis met opslagplaats en winkel voor de mademoiselles Van Tilt uit Leuven, Factory in bieren.


ID: 214668 | Bouwkundig element

Burgerhuis met achterliggende brouwerijgebouwen

Steenstraat 69-71 (Antwerpen)
Woonhuis uit 1907-1911 en achterliggende eind-19de-eeuwse gebouwen van de voormalige brouwerij De Roos.


ID: 11054 | Bouwkundig element

Meesterwoning van brouwerij Het Anker

Van Vaerenberghstraat 31 (Antwerpen)
Vrijstaand neoclassicistisch hoekhuis van drie en vier (Arthur Sterckstraat) traveeën, twee bouwlagen en schilddak (roofing, nok parallel aan de straat), opklimmend tot circa 1882.


ID: 214135 | Bouwkundig element

Mouterij-Brouwerij Verhaeghe

Beukenhofstraat 96 (Anzegem)
Mouterij-brouwerij Verhaeghe, familiebedrijf opgericht in 1885. Gaaf bewaard complex, met binnenin goed geconserveerde brouwinstallaties uit het interbellum.


ID: 81684 | Bouwkundig element

Brouwerij Van Cauwenberghe

Oostdorp 35 (Anzegem)
Voormalige brouwerij Van Cauwenberghe. In 1851 richt I. Van de Meulebroucke een azijnbrouwerij op. Burgerwoning met vernieuwd parement uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk dubbelhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel en met aan de straat gelegen serre en gloriette, zie oude prentbriefkaart. Aan de straat afgezet door ijzeren hek. Heden bakstenen parement van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met vorstkam. Rechts bedrijfsgebouwen: Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.


ID: 208248 | Bouwkundig element

Brouwerij Sint-Arnoldus

Lichterveldsestraat 98A (Ardooie)
Heden woonwinkelpand. In 1909 gebouwd in opdracht van Alberic De Jonghe-Vandeputte als brouwerij die door de Eerste Wereldoorlog nooit tot bloei komt. Imposant roodbakstenen oorspronkelijk brouwerijvolume van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 200648 | Bouwkundig element

Brouwerij Vanden Bussche

Marktplein 7-11, Onze-Lieve-Vrouwstraat 19 (Ardooie)
Voormalige brouwerijsite Vanden Bussche, bestaande uit een eclectische brouwerswoning met brouwerij, bureel en kapel, voornamelijk uit de tweede helft van de 19de eeuw, met aanvullende brouwerijuitbreiding en landschapstuin uit het interbellum.


ID: 76747 | Bouwkundig element

Hoeve Hoge Kamer

Beekstraat 22 (Asse)
Het vrijstaande geheel, voorheen een hoeve en herberg met kleine brouwerij, bestaat uit drie onderscheiden delen: een centraal woongedeelte met rechts de Hoge Kamer en links een 19de-eeuws dienstgebouw.


ID: 76837 | Bouwkundig element

Brouwerij en herberg In de Swaen

Brusselsesteenweg 539 (Asse)
Voormalige brouwerij en herberg, opgericht in 1686 nabij de oude splitsing van de middeleeuwse baan Brussel-Gent; naast de brouwerij en herberg was er oorspronkelijk ook een grote boerderij.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.