194 resultaten
ID: 201004 | Bouwkundig element
Nieuwstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog naast de gemeentelijke begraafplaats van Kemmel. De begraafplaats, ontworpen door E. Lutyens en G.H. Goldsmith, wordt gekenmerkt door een toegangsconstructie, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en rijen witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 201026 | Bouwkundig element
Poperingestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met voornamelijk doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen net buiten de dorpskom van Westouter. De grotendeels ommuurde begraafplaats, ontworpen door W.H. Cowlishaw, is in twee niveaus aangelegd, met een toegangsperk en 'Cross of Sacrifice' vooraan op de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 201014 | Bouwkundig element
Reningelststraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen op het gehucht De Klijte. De langwerpige, ommuurde begraafplaats met twee toegangsgebouwen met rondbogige doorgangen, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance' en witte grafstenen, is ontworpen door Edwin Lutyens (hoofdarchitect) en N.A. Rew (uitvoerend architect). Het geheel wordt getooid met bloemperken bij de graven, struiken en opgaande bomen.
ID: 201037 | Bouwkundig element
Rijselstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, ten noordoosten van Wijtschate. Oosttaverne Wood Cemetery werd ontworpen door Edwin Lutyens en N.A. Rew. Het betreft een ommuurde begraafplaats met toegangsgebouw met drie rondbogige doorgangen aan straatzijde, een 'Stone of Remembrance' centraal op de begraafplaats met daarachter een 'Cross of Sacrifice'. Het geheel wordt getooid met opgaande bomen, bloemperken en struiken.
ID: 201003 | Bouwkundig element
Savaardlindestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten oosten van de kerk van Kemmel. De begraafplaats, ontworpen door W.H. Cowlishaw is een kleine, rechthoekige begraafplaats, omgeven door een donkere natuurstenen muur, met een smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 201041 | Bouwkundig element
Scheerstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats, tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstaan nabij de mijnkrater Spanbroekmolen, ten zuidwesten van het dorp van Wijtschate. De kleine, rechthoekige begraafplaats, aangelegd naar ontwerp van J. R. Truelove, is ommuurd door een bakstenen muur.
ID: 201001 | Bouwkundig element
Victoriastraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordwesten van de kerk van Dranouter. De begraafplaats, aangelegd in verschillende niveaus, is ontworpen door Charles Holden en W.H. Cowlishaw en wordt gekenmerkt door natuurstenen muren en schuilgebouw, smeedijzeren toegangshek, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. De begraafplaats wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 201005 | Bouwkundig element
Vierstraat 59B (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door E. Lutyens en W.H. Cowlishaw. De ommuurde begraafplaats kan via een trap betreden worden. Het 'Cross of sacrifice' staat op een eerste terras, de witte grafstenen en het schuilgebouw liggen op een tweede niveau. Het geheel wordt getooid met bloemperken en struiken.
ID: 201034 | Bouwkundig element
Voormezelestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar een ontwerp van W.C. Von Berg. De kleine begraafplaats is omgeven door een natuurstenen muur en toegankelijk via een smeedijzeren hek. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.
ID: 201046 | Bouwkundig element
Vrooilandstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten noordwesten van Wulvergem. De begraafplaats is ontworpen door Charles Holden (hoofdarchitect) en W.H. Cowlishaw (uitvoerend architect). Kenmerkend zijn de ommuring en het schuilgebouw uit natuursteen, de witte 'Cross of Sacrifice' en grafstenen en het smeedijzeren toegangshekken. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.