Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

167 resultaten


ID: 82380 | Bouwkundig element

Huize Minnewater en conciërgewoning

Professor Dr. J. Sebrechtsstraat 1-2, 1A (Brugge)
Huize Minnewater, in 1978 wordt beslist de kliniek in te richten als rust- en verzorgingstehuis voor bejaarden, voorheen zogenaamd "Minnewaterkliniek". Ruim neogotisch complex van 1885-1892 naar ontwerp van architect L. Delacenserie (Brugge) dat zich over de hele straatlengte uitstrekt.


ID: 29618 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Riddersstraat 12 (Brugge)
Classicistisch herenhuis op L-vormige plattegrond uit het vierde kwart van de 18de eeuw van tien traveeën + onregelmatige travee en twee bouwlagen onder mansardedak (nok parallel aan de straat, zwarte gegolfde pannen).


ID: 29700 | Bouwkundig element

Huis Inghelburch en lokettenzaal van De Nationale Bank

Sint-Jansstraat 11 (Brugge)
Voormalig woonhuis van burgemeester J. Boyaval. Bijhorende lokettenzaal van de "De Nationale Bank" (1887-1987). Thans revalidatiecentrum. Herenhuis van elf/twaalf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in opdracht van Philippe Le Bailly, heer van Tilleghem in de loop van het vierde kwart van de 18de eeuw, mogelijk als verbouwing van vermoedelijk vier panden.


ID: 29735 | Bouwkundig element

Sint-Franciscus Xaveriusziekenhuis

Spaanse Loskaai 1, Spanjaardstraat 16 (Brugge)
Complex palend, ten noorden aan de Spaanse Loskaai, ten westen aan de Spanjaardstraat, ten zuiden aan de Woensdagmarkt en ten oosten aan het Krom Genthof.


ID: 29934 | Bouwkundig element

Sint-Franciscus Xaveriusziekenhuis

Spaanse loskaai 1 (Brugge)
Panden deel uitmakend van "St. Franciscus Xaveriusziekenhuis". Oorspronkelijk drie diephuizen en één breedhuis van respectievelijk drie, drie/vier, twee en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leien), uit de 16de eeuw; samenvoeging van drie panden resulteert in huidig samenstel. Verankerde baksteenbouw.


ID: 29747 | Bouwkundig element

Samenstel van stadswoningen

Spanjaardstraat zonder nummer (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen van zes + vijf/zes traveeën en respectievelijk drie en twee bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken (Vlaamse pannen).


ID: 82239 | Bouwkundig element

Rasp- en gasthuis

Werkhuisstraat 9 (Brugge)
Wellicht gebouwd circa 1770 als uitbreiding van het rasp- en gasthuis, gelegen aan de Nieuwe Gentweg. Herbestemd als administratief complex.


ID: 78704 | Bouwkundig element

Sint-Janshospitaal

Burgstraat 2-4, Kerkstraat 33 (Damme)
13de-eeuws hospitaal opgetrokken in vroeggotische stijl, in de loop van de 15de tot de 20ste eeuw uitgebreid met diverse bijgebouwen. Is één van de zeldzaam bewaarde vroege voorbeelden van burgerlijke architectuur in Vlaanderen.


ID: 54568 | Bouwkundig element

Pediatrische ziekenhuis Vrolijk Verblijf - Gai Sejour

Driftweg 136 (De Haan)
In 1927 gebouwd als preventorium van het Nationaal Werk; in 1929 aangekocht door de "Prévoyance Sociale" die het ten dienste stelde van de Nationale Unie der Socialistische Mutualiteiten.


ID: 85858 | Bouwkundig element

Hersteloord Dunepanne

Maria-Hendrikalaan 5 (De Haan)
Eertijds één der eerste hotels binnen de Concessie, "Hôtel des familles", daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw.