Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

93 resultaten


ID: 91019 | Bouwkundig element

Kleine 19de-eeuwse hoeve

Lauwstraat 2 (Kortemark)
Kleine 19de-eeuwse hoeve, als site reeds aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844). Linde met Mariakapelletje bij de erftoegang (tweede linde gekapt). Gemengde haag van meidoorn en hulst, boomgaard.


ID: 91066 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Twee lindes bij de erfoprit van een hoeve

Polletstraat (Kortemark)
Twee lindes bij de erfoprit van verbouwde hoeve. In één van de lindes hangt een blauwgeschilderd Mariakapelletje.


ID: 91311 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met linde en boomkapel

Steenstraat 67 (Kortemark)
Aan de weg gelegen hoeve met huidige bestanddelen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Bij de erftoegang, oude lindeboom met houten kapelletje.


ID: 91468 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Couchezhoeve en omgeving

Zarren-Lindestraat 57 (Kortemark)
Achteringelegen historische hoeve, zogenaamd "Couchezhoeve" naar de Zarrense familie Couchez. Twee oude lindes met boomkapelletje aan de erftoegang. Landelijke omgeving met weiden, rondom bomen, onder meer Canada- en Italiaanse polulieren, knotbomen. De hoeve is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778): hoevesite met ruim L-vormig volume, twee kleinere volumes en een poel binnen een ruime boomgaard.


ID: 130757 | Landschappelijk element

Opgaande lindeboom met boomkapel

Blauwe gaanweg, Zandgaanweg (Kruibeke)
Op een kruispunt aangeplante opgaande lindeboom, die deel uitmaakt van een kapelletjesommegang die start en eindigt in de dorpskom van Bazel en door de Bazelse Polder loopt: via Lange Gaanweg, Beekdam, Verbindingsdijk, Blauwe Gaanweg, Lange Gaanweg, Dweerse Gaanweg, Kemphoekstraat en door de kasteeldreef. In de beeldbepalende lindeboom is een boomkapel opgehangen.


ID: 130759 | Landschappelijk element

Opgaande lindeboom met boomkapel

Blauwe gaanweg, Lange gaanweg, Verkortingsdijk (Kruibeke)
Bij een kruispunt van verschillende wegen aangeplante opgaande lindeboom, die deel uitmaakt van een kapelletjesommegang die start en eindigt in de dorpskom van Bazel en door de Bazelse Polder loopt: via Lange Gaanweg, Beekdam, Verbindingsdijk, Blauwe Gaanweg, Lange Gaanweg, Dweerse Gaanweg, Kemphoekstraat en door de kasteeldreef. In de mooie, beeldbepalende lindeboom is een boomkapel opgehangen.


ID: 17545 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Meirsman met beboomd voorerf en linde met boomkapel

Hazarddam 18 (Kruibeke)
Hoeve met woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak, volgens literatuur van 1509. Woonhuis in bak- en zandsteen van zeven traveeën onder zadeldak voorzien van twee dakvensters met rechthoekig zolderluik met ruim met gras begroeid en beboomd voorerf met typisch Mariakapelletje aan de linde naast het ingangshek.


ID: 83533 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pachtgoedhof met boomkapel in linde en omwalde boomgaard

Melselestraat, Warandestraat 159 (Kruibeke)
Open hoeve gelegen naast een omwalde boomgaard, met een woonhuis van het dubbelhuistype, van zes traveeën onder zadeldak en met jaarsteentjes van 1690 en 1697. Naast de ingang: linde met votiefkapelletje.


ID: 132049 | Landschappelijk element

Opgaande plataan als kapelboom

Verkortingsdijk (Kruibeke)
Bij een kruispunt van verschillende wegen aangeplante opgaande plataan, die deel uitmaakt van een kapelletjesommegang die start en eindigt in de dorpskom van Bazel en door de Bazelse Polder loopt: via Lange Gaanweg, Beekdam, Verbindingsdijk, Blauwe Gaanweg, Lange Gaanweg, Dweerse Gaanweg, Kemphoekstraat en door de kasteeldreef. In de mooie, beeldbepalende plataan is een boomkapel opgehangen.


ID: 58127 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Knotwilg met boomkapelletje

Brugstraat (Laarne)
Boomkapelletje opgehangen aan knotwilg in de westelijke straatberm tegenover Hogendries.