306 resultaten
ID: 955 | geografische inventarisatie
tot
Geraardsbergen, Goeferdinge, Grimminge, Idegem, Moerbeke, Nederboelare, Nieuwenhove, Onkerzele, Ophasselt, Overboelare, Schendelbeke, Smeerebbe-Vloerzegem, Viane, Waarbeke, Zandbergen, Zarlardinge (Geraardsbergen)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Geraardsbergen werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Geraardsbergen en deelgemeenten Goeferdinge, Nederboelare, Onkerzele, Overboelare, Moerbeke, Viane, Zarlardinge, Ophasselt, Grimminge, Idegem, Schendelbeke, Zandbergen, Waarbeke, Nieuwenhove, Smeerebbe-Vloerzegem leverde 546 inventarisfiches op.
ID: 575 | geografische inventarisatie
tot
Gistel, Moere, Snaaskerke, Zevekote (Gistel)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Gistel gebeurde in 2001-2003. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van januari tot juni 2001 op basis van veldwerk en fotografische registratie in Gistel en deelgemeenten Moere, Snaaskerke en Zevekote 176 panden en constructies met erfgoedwaarde. De gegevens werden in 2003 verspreid via een papieren, maar niet uitgegeven bundel, binnen de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.
ID: 463 | geografische inventarisatie
tot
Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek-Zuurbemde, Kapellen (Glabbeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Glabbeek gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Glabbeek een 25-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 354 | geografische inventarisatie
tot
Beigem, Grimbergen, Humbeek, Strombeek - Bever (Grimbergen)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Grimbergen gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Grimbergen ruim honderd panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 903 | geografische inventarisatie
tot
Beigem, Grimbergen, Humbeek, Strombeek - Bever (Grimbergen)
De Vlaamse overheid startte in 2001 met de herinventarisatie van de Vlaamse Rand. In de periode 2001-2004 werd de herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed van Grimbergen uitgevoerd. Het inventaristeam voegde circa 160 nieuwe inventarisfiches aan de inventaris toe. Ruim 90 fiches die al in de inventaris zaten kregen een update.
ID: 1031 | geografische inventarisatie, vaststellingen
tot
Beigem, Grimbergen, Humbeek (Grimbergen), Vilvoorde (Vilvoorde)
Het landschappelijke geheel “Maalbeekvallei en gevarieerde cultuurlandschap ten oosten Grimbergen” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.
ID: 865 | geografische inventarisatie
tot
Bouwel, Grobbendonk (Grobbendonk)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Grobbendonk en deelgemeente Bouwel werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 16n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het onderzoek werd in het voorjaar van 1998 gestart en afgerond met controle- en interieurbezoeken in het voorjaar van 1999. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 2001. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Grobbendonk en Bouwel leverde 78 inventarisfiches op.
ID: 1324 | geografische inventarisatie, vaststellingen
tot
Grobbendonk (Grobbendonk), Nijlen (Nijlen), Pulle, Viersel (Zandhoven)
Het landschappelijke geheel “Dal van de Kleine Nete tussen Nijlen en Grobbendonk” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.
ID: 836 | geografische inventarisatie
tot
Haacht, Tildonk, Wespelaar (Haacht)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Haacht gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Haacht een 15-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 530 | geografische inventarisatie
tot
Denderhoutem, Haaltert, Heldergem, Kerksken (Haaltert)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Haaltert werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Haaltert en deelgemeenten Denderhoutem, Heldergem en Kerksken leverde 84 erfgoedobjecten op.