Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

240 resultaten


ID: 932 | thematische inventarisatie, geografische inventarisatie

tot
Gent (Oost-Vlaanderen)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de stad Gent werd in 2008-2009 aangevuld met gegevens die Sarah Depestel in haar masterthesis voor de opleiding Monumenten- & Landschapszorg had verzameld rond het thema oorlogsgedenktekens.


ID: 797 | geografische inventarisatie

tot
Afsnee, Drongen, Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Mariakerke, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Wondelgem, Zwijnaarde (Gent)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de stad Gent en deelgemeenten Afsnee, Drongen, Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Mariakerke, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Wondelgem en Zwijnaarde werd opgemaakt van 1975 tot 1982 door een inventaristeam van de Rijksdienst voor Monumenten en Landschappen. De inventaris bouwkundig erfgoed van Gent werd gepubliceerd in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen en neemt vijf boekvolumes in beslag: 4na, 4nb Noord-Oost, 4nb Zuid-West, 4nc en 4nd. Het inventarisproject in Gent startte begin juni 1975 met het veldwerk voor boekdeel 4na in het centrum van Gent en eindigde in 1982 met de gelijktijdige publicatie van boekdelen 4nc en 4nd. Het volledige project leverde 5.698 inventarisfiches op. In het woord vooraf van het laatste boekdeel geeft men aan dat die fiches “bij de achtduizend gebouwen” omvatten.


ID: 1160 | thematische inventarisatie, geografische inventarisatie

tot
Afsnee, Drongen, Gent, Gentbrugge, Ledeberg, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Wondelgem, Zwijnaarde (Gent)
De in 2009 opgestarte herinventarisatie van Gent werd in de beleidsnota Onroerend Erfgoed 2015-2019 verdergezet met een nadruk op 20ste-eeuwse architectuur. In functie van de haalbaarheid van dit project en in overleg met de Dienst Monumentenzorg van de stad Gent werd hierbij gefocust op de architectuur van de naoorlogse periode (1945-1985), zowel in de stad als in de deelgemeenten.


ID: 5 | geografische inventarisatie

tot
Gent (Gent)
In navolging van de beleidsnota Onroerend Erfgoed (2009-2014), waarin de herinventarisatie van de binnenstad van Gent als opdracht werd vooropgesteld, werd in 2012 gestart met de herinventarisatie van de vroegere Sint-Pieters-Aaigemwijk in de omgeving van het Gentse Sint-Pietersstation, en vanaf 2013 met de wijk rondom het Muinkpark.


ID: 969 | geografische inventarisatie

tot
Gent (Gent)
In navolging van de beleidsnota Onroerend Erfgoed 2009-2014, waarin de herinventarisatie van de binnenstad van Gent als opdracht werd vooropgesteld, startte de Afdeling Onderzoek en Bescherming van het Agentschap Onroerend Erfgoed in 2012 met de herinventarisatie van de vroegere Sint-Pieters-Aaigemwijk in de omgeving van het Gentse Sint-Pietersstation.


ID: 1041 | geografische inventarisatie

tot
Gent (Gent)
In navolging van de beleidsnota Onroerend Erfgoed 2009-2014, waarin de herinventarisatie van de binnenstad van Gent als opdracht werd vooropgesteld, startte de Afdeling Onderzoek en Bescherming van het gentschap Onroerend Erfgoed in 2012 met de herinventarisatie van de vroegere Sint-Pieters-Aaigemwijk in de omgeving van het Gentse Sint-Pietersstation, en vanaf 2013 met de wijk rondom het Muinkpark.


ID: 955 | geografische inventarisatie

tot
Geraardsbergen, Goeferdinge, Grimminge, Idegem, Moerbeke, Nederboelare, Nieuwenhove, Onkerzele, Ophasselt, Overboelare, Schendelbeke, Smeerebbe-Vloerzegem, Viane, Waarbeke, Zandbergen, Zarlardinge (Geraardsbergen)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Geraardsbergen werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Geraardsbergen en deelgemeenten Goeferdinge, Nederboelare, Onkerzele, Overboelare, Moerbeke, Viane, Zarlardinge, Ophasselt, Grimminge, Idegem, Schendelbeke, Zandbergen, Waarbeke, Nieuwenhove, Smeerebbe-Vloerzegem leverde 546 inventarisfiches op.


ID: 463 | geografische inventarisatie

tot
Attenrode, Bunsbeek, Glabbeek-Zuurbemde, Kapellen (Glabbeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Glabbeek gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Glabbeek een 25-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 834 | geografische inventarisatie

tot
Gooik, Kester, Leerbeek, Oetingen (Gooik)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Gooik gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Gooik een 80-tal panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 354 | geografische inventarisatie

tot
Beigem, Grimbergen, Humbeek, Strombeek - Bever (Grimbergen)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Grimbergen gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Grimbergen ruim honderd panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.