306 resultaten
ID: 735 | geografische inventarisatie
tot
Booischot, Hallaar, Heist-op-den-Berg, Itegem, Schriek, Wiekevorst (Heist-op-den-Berg)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Heist-op-den-Berg en deelgemeenten Schriek, Itegem, Hallaar, Wiekevorst en Booischot werd gepubliceerd in 1997 in boekdeel 13n4 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse werd gestart in de zomer 1995 en het onderzoek werd afgerond in het voorjaar van 1997, het jaar van publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Heist-op-den-Berg en deelgemeenten leverde 313 inventarisfiches op.
ID: 840 | geografische inventarisatie
tot
Herent, Veltem-Beisem, Winksele (Herent)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Herent gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Herent een 25-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen.
ID: 758 | geografische inventarisatie
tot
Herentals, Morkhoven, Noorderwijk (Herentals)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Herentals en deelgemeenten Morkhoven en Noorderwijk werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 16n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het onderzoek werd in het voorjaar van 1998 gestart en afgerond met controle- en interieurbezoeken in het voorjaar van 1999. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Herentals, Morkhoven en Noorderwijk leverde 189 inventarisfiches op.
ID: 867 | geografische inventarisatie
tot
Herenthout (Herenthout)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Herenthout werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 16n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het onderzoek werd in het voorjaar van 1998 gestart en afgerond met controle- en interieurbezoeken in het voorjaar van 1999. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 2001. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Herenthout leverde 68 inventarisfiches op.
ID: 533 | geografische inventarisatie
tot
Borsbeke, Herzele, Hillegem, Ressegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize, Woubrechtegem (Herzele)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Herzele werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Herzele en deelgemeenten Borsbeke, Hillegem, Ressegem, Sint-Antelinks, Sint-Lievens-Esse, Steenhuize-Wijnhuize, Woubrechtegem leverde 158 inventarisfiches op.
ID: 1081 | vaststellingen, geografische inventarisatie
tot
Hillegem (Herzele), Balegem (Oosterzele), Sint-Lievens-Houtem (Sint-Lievens-Houtem), Oombergen (Zottegem)
Het landschappelijke geheel “Vallei van de Cotthembeek met omliggende kouters” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.
ID: 1092 | geografische inventarisatie
tot
Heuvelland (West-Vlaanderen)
De inventaris ‘Houtige Beplantingen met Erfgoedwaarde’ ontstond in 2006. Meldingen van erfgoedbomen en –struiken werden onderzocht en opgenomen in de inventaris indien ze erfgoedwaarde hadden. Om de methodologie op punt te zetten werd in de periode 2005-2013 één gemeente per provincie volledig geïnventariseerd. Op die manier zijn Zwalm, Herne, Heuvelland, Voeren en Bornem, met uitzondering van de beplantingen in tuinen en parken, gebiedsdekkend geïnventariseerd.
ID: 595 | geografische inventarisatie
tot
Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate, Wulvergem (Heuvelland)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Heuvelland bestaande uit Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate en Wulvergem werd gepubliceerd in 1991 in boekdeel 11n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Dit boekdeel omvat de gemeenten gelegen in de kantons Mesen, Wervik en Zonnebeke. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep vanaf de zomer 1983. De afwerking en publicatie gebeurde pas in 1991, omdat het onderzoek onderbroken moest worden voor de publicaties van boekdelen 11n1 en 11n2. Daarom vonden tussen 1983 en 1991 nog controlebezoeken, aanvullingen en correcties plaats. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Heuvelland leverde 163 inventarisfiches op.
ID: 852 | geografische inventarisatie
tot
Hoegaarden, Meldert, Outgaarden (Hoegaarden)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Hoegaarden gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Hoegaarden een 100-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 1230 | geografische inventarisatie
tot
Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode, Tervuren (Vlaams-Brabant)
Onder de gebeurtenis ‘Thematische inventarisatie houtig erfgoed Zoniënwoud’ vallen bomen die binnen de geografische inventarisatie van het Zoniënwoud werden geïnventariseerd. Dit project kaderde in het onderzoek naar een statuut als werelderfgoed.