306 resultaten
ID: 1043 | geografische inventarisatie
tot
Halen (Limburg)
Het landschappelijke geheel “Slagveld van Halen” werd geïnventariseerd naar aanleiding van een vraag voor de opname van dit gebied in de Landschapsatlas. De vraag concentreerde zich rond het erfgoed van het slagveld uit de Eerste Wereldoorlog waarvan diverse sporen en relicten bewaard zijn.
ID: 838 | geografische inventarisatie
tot
Buizingen, Halle, Lembeek (Halle)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in de stad Halle en de deelgemeenten Buizingen en Lembeek gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Halle, Buizingen en Lembeek 178 panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 1084432 | thematische inventarisatie, geografische inventarisatie
tot
Buizingen, Halle, Lembeek (Halle)
De herinventarisatie van de kapellen in Halle gebeurde in 2023-2024 door een werkgroep, bestaande uit een bouwhistorica, landschapsarchitecte en steenrestaurator, in opdracht van de stad Halle en IOED Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei (Zender).
ID: 1322 | vaststellingen, geografische inventarisatie
Hamme, Temse, Waasmunster (Oost-Vlaanderen)
Inventarisatie van landschappelijke gehelen in functie van het Gewestlijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) 'Durmevallei'. Drie gebieden in de Durmevallei tussen Waasmunster en de Schelde werden geactualiseerd: de 'Oude Durme', de 'Schorren van de Durme, de Bunt en monding van de Durme in de Schelde' en 'Sombekebroek'.
ID: 501 | geografische inventarisatie
tot
Hamme, Moerzeke (Hamme)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Hamme gebeurde in 2005-2006 voor wat betreft veldwerk en fotografische registratie. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Hamme en deelgemeente Moerzeke 426 panden en constructies met erfgoedwaarde. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.
ID: 778 | geografische inventarisatie
tot
Bavikhove, Harelbeke, Hulste (Harelbeke)
De inventaris van het bouwkundig erfgoed in Harelbeke, Bavikhove en Hulste werd opgemaakt in 2007-2009. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde tussen juni 2007 en december 2008 op basis van veldwerk en fotografische registratie 433 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men de inventaristeksten uit. De gegevens werden verspreid in 2009 via twee onuitgegeven papieren bundels in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Deel I bevat de inventaris van de stad Harelbeke, in deel II verzamelde men de inventarissen van deelgemeenten Bavikhove en Hulste. Het project werd gefinaliseerd in 2009 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.
ID: 1228 | geografische inventarisatie, vaststellingen
tot
Hasselt, Tongeren-Borgloon, Tongeren-Borgloon (Limburg)
De landschappelijke gehelen "De abdij van Kolen en de Kolenberg", "Bellevuebos en kastelen van Gors-Opleeuw" en "Valleien van Mombeek en Fonteinbeek met burcht en bos van Kolmont" werden (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied. Deze vaststelling gebeurt meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijke uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.
ID: 1074944 | assessment, geografische inventarisatie
Hasselt (Hasselt)
Het gaat om een syntheseonderzoek dat in 2020 in opdracht van Stad Hasselt door KU Leuven – archeoWorks werd uitgevoerd om zicht te krijgen op wat archeologische opgravingen en (toevals-)vondsten in de historische stadkern de laatste kwarteeuw (1995-2020) aan archeologische kennis hebben opgeleverd.
ID: 1071478 | vaststellingen, geografische inventarisatie
tot
Kuringen, Stevoort (Hasselt)
Onderzoek naar en vaststelling van het gebied 'Herkenrodebos en kasteel van Stevoort' in de Landschapsatlas als voorbereiding op het gewestelijk RUP Herkenrodebossen.
ID: 1144 | geografische inventarisatie, vaststellingen
tot
Gutschoven, Heers, Heks, Horpmaal, Vechmaal (Heers), Bommershoven, Borgloon, Broekom, Groot-Loon, Lauw, Piringen, Widooie (Tongeren-Borgloon)
Het landschappelijke geheel “Haspengouw van Borgloon tot Vechmaal” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.