Persoon

Dhont, Erik

ID
9536
URI
https://id.erfgoed.net/personen/9536

Beschrijving

Erik Dhont studeerde naast tuin- en landschapsarchitectuur aan het HORTECO instituut in Vilvoorde (1986) ook grafische kunsten aan het Brusselse Sint-Lucasinstituut (1983). Zijn eerste werkervaring deed hij op als landschapsarchitect in het bureau van M. Heimer in het Duitse Hildesheim. Praktijkervaring verwierf hij bij boomkwekerij Adams in Ruisbroek.

Sinds hij in 1989 met zijn eigen bureau begon, heeft Erik Dhont aan talloze projecten in Europa en Amerika gewerkt voor zowel publieke als private opdrachtgevers. Daarnaast ontwerpt hij tuin-, stads- en ander meubilair, onder meer voor de Antwerpse Universiteit.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

De Witte Lelie

Minderbroedersrui 35 (Antwerpen)
Complex herenhuis dat uit meerdere achter elkaar gelegen vleugels bestaat die in kern opklimmen tot de 16de en 17de eeuw, gescheiden door patio’s en binnentuinen. De voorbouw aan de straatzijde werd in het derde kwart van de 18de eeuw tot zijn huidige vorm aangepast of heropgebouwd in rococostijl.


Hotel Kums

Paardenmarkt 68 (Antwerpen)
Herenhuis in rococostijl, tot zijn huidige vorm verbouwd door Jean Joseph Vecquemans in 1753-1754, onder leiding van de architect Engelbert Baets. Later in het bezit van de familie d’Oultremont, werd het hotel in 1849 aangekocht door de zeilfabrikant en kunstverzamelaar Edouard Kums.


Kasteeldomein Groenhof

Groenhof 1-2, 3 (Londerzeel)
Neoclassicistisch landhuis gebouwd omstreeks 1760 in opdracht van baron Philippe de Vicq de Cumtich, verbouwd en uitgebreid door Charles de Peñaranda de Franchimont tussen 1890 en 1900 met bouw van nieuwe aanhorigheden en neogotische kapel in 1900; omgeven door park in landschappelijke stijl met een vijver, nagenoeg 2,5 hectare, aangelegd rond 1800 op een site van oude kasteelmotte.


Tuin van het Diepensteinkasteel

Diepensteyn 1 (Londerzeel)
In 1993-1995 gerestaureerd en gedeeltelijk gereconstrueerd waterkasteel met kasteelvleugel uit de 17de eeuw; kasteeldomein met recente, geslaagde evocatie van de 17de-eeuwse tuin- en omgevingsaanleg rond kasteel.Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Dhont [online], https://id.erfgoed.net/personen/9536 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.