Neobarok woonhuis

Straat Eekhoutstraat
Locatie Eekhoutstraat 2 (Brugge)

Neobarok woonhuis

Eekhoutstraat 2, Brugge (West-Vlaanderen)

Beeldbepalend, neobarok breedhuis van vier + drie traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak; deels aanpalend en vooruitspringend op de nieuwe rooilijn, hoekpand van drie + één travee waarvan de onderbouw echter opgevat is als open voetgangersgalerij en de bovenverdieping gemarkeerd wordt door een uitgewerkte erker.

Beschrijving

★ Nr. 2/ Dijver. "DIT IS IN / GROENINGHE" cf. cartouches. Beeldbepalend, neobarok breedhuis van vier + drie trav. en drie bouwl. onder leien zadeldak; deels aanpalend en vooruitspringend op de nieuwe rooilijn, hoekpand van drie + één trav. waarvan de onderbouw echter opgevat is als open voetgangersgalerij en de bovenverd. gemarkeerd wordt door een uitgewerkte erker. In 1902, aankoop door S