Parochiekerk Sint-Gertrudis

Beschrijving

Neoromaanse kerk van 1841-1848, met 12de-eeuwse romaanse toren. De kerk is niet georiënteerd, het koor ligt aan de westzijde. De kerk is nog omgeven door het kerkhof. Het kerkhof is omgeven door een beukenhaag en door een omheining begroeid met klimop.

Bovekerkestraat zonder nummer (Koekelare)

Orgel kerk Sint-Gertrudis

Bovekerke (Koekelare)
In de doksaalbalustrade is thans nog het frontpaneel aanwezig van een voormalige orgelkast. Over dit orgel - mogelijks een vroeg-19de-eeuws instrument - zijn geen gegevens bekend. In het derde kwart van de 19de eeuw zijn er werken uitgevoerd door Petrus Albertus Loncke (Hoogstade): renovatie of nieuw orgel? Dit werk is verloren gegaan WO I. In 1929 werd een nieuw orgel gebouwd door Jos. en Pieter Loncke (Esen).