Kasteel van Zink

Beschrijving

Kasteeldomein met ruim 1 kilometer lange oude dreef vanaf het kasteel westwaarts voerend naar de verdwenen vroegere parochiekerk aan de Torrekensstraat. Kasteelgebouwen ingeplant in de oosthoek van het domein. Toegangspoort aan de straat met aanpalend gedeelte van de vroeger gesloten kasteelhoeve.

Kasteel van Zink

Zink 11-13 (Merelbeke)

Kasteeldreef Kasteel van Zink

Biest zonder nummer (Merelbeke)
Een zéér lange kasteeldreef van circa 800 meter verbindt het Kasteel van Zink met Biest. Deze straat was de verbindingsweg naar de verdwenen parochiekerk, deze stond op de plaats van de huidige begraafplaats langs de Torrekensstraat. De bomen zichtbaar vanaf Biest zijn opgaande bruine beuken en zijn aangeplant in de eerste 160 meter vanaf Biest. De boomsoorten in het verdere verloop van de dreef zijn ons nog niet bekend.