Houtkant langs bosrand en holle weg

Beschrijving

De gemengde houtkant bevindt zich langs de westelijke bosgrens van het Alsbos, ook gekend als 'Alserbosch'. De houtkant vormt het talud van een holle weg en werd aangeplant om erosie te voorkomen. De houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar en gewone esdoorn, hakhout en opgaande gewone es. Andere soorten die voorkomen zijn gewone haagbeuk, meidoorn, gewone robinia, ratelpopulier, zomereik, witte els, gladde iep, sleedoorn, kruisbes, zoete kers, rode kornoelje en Amerikaanse vogelkers.

De houtkant staat reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (1771-1778) ingetekend, het Alsbos lag toen iets meer oostelijk.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele