Hoekhuizen en steegbeluik

Beschrijving

Twee dezelfde hoekpanden in spiegelbeeld aan weerszijden van een steegbeluik (de Assenedestraat), volgens archiefstukken in zijn geheel daterend van 1910 en naar ontwerp van architect G. Henderick. Baksteenbouw met bepleisterde en in verschillende kleuren beschilderde voorgevels met art-nouveau-inslag. Accent op het hoekhuis door de hoger opgaande in- en uitgezwenkte top met versmallende muurdammen. Bakstenen beluikhuizen van twee traveeƫn en twee en een halve bouwlaag met getoogde muuropeningen.

• Stadsarchief Gent, reeks VII, beluiken, 1381 -1382, T.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke