Hoekhuis met de Proveniersterstraat

Beschrijving

Aanvankelijk hoekhuis van de Provenierstersstraat en de voormalige toegangsweg van het Begijnhof. Bakstenen gebouw van twee traveeën met twee bouwlagen onder gedeeltelijk zadeldak (Vlaamse pannen), uit eerste kwart 18de eeuw. Rechthoekige deur en aanleunend venster in gecementeerde omlijsting; rechthoekige bovenvensters in vlakke omlijsting onder rollaag, roedeverdeling. Verankerde zijgevel (Provenierstersstraat) met twee linker venstertraveeën met bolkozijn en vergroot venster onder ontlastingsbogen van bak- en zandsteen; kruiskozijnen op de bovenverdieping. Achterpuntgevel met muurvlechtingen, een gedicht venstertje en zoldervenster in de geveltop.

Auteurs : Bogaert, Chris, Verbeeck, Mieke, Lanclus, Kathleen