1570 resultaten
ID: 77771 | Bouwkundig element
Groene-Poortdreef 17, 17A (Brugge)
Sinds 1964 naar een ontwerp van architect R. Vyncke (Sint-Michiels-Brugge) ingericht als restaurant bij de Bakkerij-, Slagerij- en Hotelschool "Ter Groene Poorte".
ID: 200799 | Bouwkundig element
Groenerei, Meestraat (Brugge)
De Meebrug onderbreekt de Meestraat en verbindt de Reie met de Groenerei.
ID: 82141 | Bouwkundig element
Groenerei 16A-B, Predikherenstraat 31-33 (Brugge)
Samenstel van een breedhuis links van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak gedateerd 1798, en rechts een breedhuis van drie/vier & één travee en twee lagere bouwlagen onder schilddak; vermoedelijk oudere kern. Hoofdvleugel met een classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel met middenrisaliet onder gebogen pseudo-fronton; stilistisch sluiten ordonnantie en sobere rococo-ornamentatie eerder aan bij het derde kwart van de 18de eeuw. Zijvleugel met soortgelijke gevelritmering en centrale rondboogpoort, oorspronkelijk in de middentravee van de voorgevel en hier ingebracht in 1923. Garagevleugel aan Groenerei onder mansardedak met bakstenen korfboogpoort uit het tweede tot derde kwart van de 18de eeuw tussen twee horizontaal gelede hoekpilasters, hierheen overgebracht in 1923.
ID: 81923 | Bouwkundig element
Groenerei 2 (Brugge)
Dubbelhuis van zes traveeën, souterrain en twee bouwlagen bestaande uit twee parallel gelegen diephuizen onder zadeldaken, vooraan verbouwd tot dakschild, met twee dakkapellen. Het pand bestaat uit twee parallel gelegen diephuizen, telkens onder zadeldak, met kern opklimmend uit de tweede helft van de 13de eeuw - eerste helft van de 14de eeuw. Tot stand gekomen in twee fazen: in de loop van de 13de eeuw rechter deel en linker helft in de loop van de 14de eeuw, scheidingsmuur nog bewaard op kelderniveau.
ID: 77781 | Bouwkundig element
Heidelbergstraat 227 (Brugge)
Hoeve met losse bestanddelen rondom erf. Volgens opzoekingen van Vervenne in oorsprong opklimmend tot de eerste helft van de 15de eeuw.
ID: 29329 | Bouwkundig element
Heilige-Geeststraat 4 (Brugge)
Gebouwenblok ten noorden begrensd door huizen bij hoek Sint-Salvatorskerkhof, ten oosten door Heilige-Geeststraat, ten zuiden door Goezeputstraat en ten westen door de huizenrij in de Kleine Heilige-Geeststraat. Deels ommuurd, renaissancegetint complex bestaande uit hoofdgebouw met 16de-eeuwse kern, met in het verlengde van de noordvleugel aan tuinzijde, een 18de-eeuwse vleugel, telkens onder zadeldak (leien en Vlaamse pannen).
ID: 82443 | Bouwkundig element
Hendrik Consciencelaan (Brugge)
Gelegen op de binnenvesten tussen de voormalige Boeverie- en Smedenpoort recht tegenover de Fonteinstraat.
ID: 29336 | Bouwkundig element
Hoogstraat 6-10, Meestraat 2-4, 2B (Brugge)
Complex, dat fasegewijs tot stand gekomen is en bestaat uit: de oudste vleugel Huis de Zeven Torren met 13de-eeuwse kern, het hoekpand Casselberg, wellicht heropbouwd eind 15de eeuw, het huis 't Fransche Schild, dat vóór 1562 bij Huis de Zeven Torren gevoegd werd en opklimt tot 15de-16de eeuw, het hoekpand Huis Calis in neo-Brugse stijl, daterend van 1899, een voormalige oranjerie met bewaarde classicistische Reiegevel uit de 18de eeuw en enkele 20ste-eeuwse telefooncentrales.
ID: 29348 | Bouwkundig element
Hoogstraat 25 (Brugge)
Breedhuis met bijna gevelbrede trapgevel, van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Oude kern die opklimt tot 13de eeuw, waarvan sporen bewaard in de kapconstructie en zijpuntgevel met gedichte spitsboognissen. Huidig uitzicht resultaat van historiserende Kunstige Herstelling in 1910 naar ontwerp van architect K. Poupaert en E. Thienpont. Houten winkelpui met huisnaam op puilijst.
ID: 29351 | Bouwkundig element
Hoogstraat 34 (Brugge)
Huis in rococostijl; vier traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak. Huidige vormgeving van 1974 naar ontwerp van architect H. Davans (Brugge) is het resultaat van de reconstructie van de gevel van 1754 op basis van iconografisch materiaal. Oude 13de-eeuwse kern.