6642 resultaten


ID: 85 | Bouwkundig element

Huis met steenen ghevele

Kattestraat 33 (Aalst)
Drie linker traveeën van het zogenaamd Huis met steenen ghevele, vermeld in 1561, oudemannenhuis in 1830. Restant van een dubbelhuis met drie bouwlagen en zeven traveeën onder zadeldak met kern uit 1561.


ID: 101 | Bouwkundig element

Café de Drie Koningen

Keizersplein 24 (Aalst)
Hoekhuis met de Korte Nieuwstraat, met drie bouwlagen en zes en vier traveeën, onder zadeldaken; oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw, aangepast in de 19de eeuw.


ID: 95 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van vier herenhuizen

Keizersplein 25-31 (Aalst)
Vier huizen, samen met nummer 33, vermoedelijk de enige uitgevoerde panden van een totaalontwerp voor het Keizerlijk Plein, daterende uit het laatste kwart van de 18de eeuw.


ID: 103 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Keizersplein 46 (Aalst)
Enkelhuis met drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak, uit eind 18de eeuw. Baksteenbouw met arduinen parement en rechthoekige muuropeningen.


ID: 120 | Bouwkundig element

Huis De Meerminne

Kerkstraat 20 (Aalst)
Eenvoudige classicistische lijstgevel met zandstenen parement, bekroond met een geprofileerde kroonlijst en een beschilderd driehoekig fronton, boven de twee middeltraveeën, gedateerd 17/79 aan weerszij van de centrale oculus, verrijkt met slingerornamenten.


ID: 121 | Bouwkundig element

Huis Den Heilige Geest

Kerkstraat 22 (Aalst)
Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, grosso modo aansluitend bij nummer 20 qua volume en gevelordonnantie. Gevel met zandstenen parement uit het vierde kwart van de 18de eeuw op een latere arduinen plint met keldergaten.


ID: 114 | Bouwkundig element

Huis Den Inghele

Kerkstraat 5 (Aalst)
Laatrococo-herenhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw van drie traveeën, drie bouwlagen en geveltop in de vorm van een geknikte boog met uitzwenkende uiteinden met œil-de-bœuf verwerkt tussen rocaillemotieven.


ID: 109 | Bouwkundig element

Huis Den Schilt van Bourgougnen

Kerkstraat 6 (Aalst)
De bewaarde gevelstenen ANNO / 1782 zouden wijzen op de wederoprichting van het tot dan bewaarde huis in opbouw. Stadswoning met eenvoudige lijstgevel van drie bouwlagen en twee traveeën onder een zadeldak.


ID: 436 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Kokerijstraat 16 (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf. Woonhuis van één bouwlaag, vijf oude en drie vernieuwde staltraveeën, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw en het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 497 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Kraaiwinkelstraat 12 (Aalst)
U-vormig hoevetje met éénlaags woonhuis (nok parallel aan de straat) uit het vierde kwart van de 19de eeuw.