6692 resultaten


ID: 341 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Termuren

Kapellekensbaan zonder nummer (Aalst)
De kapel Onze-Lieve-Vrouw Termuren werd opgetrokken in traditionele bak- en zandsteenstijl, is gedateerd 1762 en is omgeven door een perk met lindebomen, een kruisbeeld en taxussen.


ID: 85 | Bouwkundig element

Huis met steenen ghevele

Kattestraat 31-33 (Aalst)
Heden, huis met vier traveeën, gecementeerd parement uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters en deur in gecementeerde omlijstingen.


ID: 101 | Bouwkundig element

Café de Drie Koningen

Keizersplein 24 (Aalst)
Hoekhuis met de Korte Nieuwstraat, met drie bouwlagen en zes en vier traveeën, onder zadeldaken; oude kern uit het vierde kwart van de 18de eeuw, aangepast in de 19de eeuw.


ID: 95 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van vier burgerhuizen

Keizersplein 25-31 (Aalst)
Vier huizen, samen met nummer 33, vermoedelijk de enige uitgevoerde panden van een totaalontwerp voor het Keizerlijk Plein, daterende uit het laatste kwart van de 18de eeuw.


ID: 103 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Keizersplein 46 (Aalst)
Huis met drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak, uit eind 18de eeuw. Baksteenbouw met arduinen parement. Rechthoekige muuropeningen.


ID: 120 | Bouwkundig element

Huis De Meerminne

Kerkstraat 20 (Aalst)
Eenvoudige classicistische lijstgevel met zandstenen parement, bekroond met een geprofileerde kroonlijst en een beschilderd driehoekig fronton, boven de twee middeltraveeën, gedateerd 17/79 aan weerszij van de centrale oculus, verrijkt met slingerornamenten.


ID: 121 | Bouwkundig element

Huis Den Heilige Geest

Kerkstraat 22 (Aalst)
Voorheen zogenaamd "Den H. Geest" (derde kwart 17de eeuw). Breedhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien), grosso modo aansluitend bij nummer 20 qua volume en gevelordonnantie.


ID: 114 | Bouwkundig element

Huis Den Inghele

Kerkstraat 5 (Aalst)
Laat-rococo herenwoning van het enkelhuistype van drie traveeën, drie bouwlagen en geveltop in de vorm van een geknikte boog met uitzwenkende uiteinden, grijsbeschilderd met œil-de-bœuf verwerkt tussen rocaillemotieven.


ID: 109 | Bouwkundig element

Huis Den Schilt van Bourgougnen

Kerkstraat 6 (Aalst)
De bewaarde gevelstenen ANNO / 1782 zouden wijzen op de wederoprichting van het tot dan bewaarde huis in opbouw.


ID: 436 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Kokerijstraat 16 (Aalst)
Semi-gesloten hoevetje met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een rechthoekig gekasseid erf. Woonhuis van één bouwlaag, vijf oude en drie vernieuwde staltravee, daterend uit het vierde kwart van de 18de eeuw en het eerste kwart van de 19de eeuw.