Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 88283 | Bouwkundig element

Kleine Onze-Lieve-Vrouwkapel

Sportstraat (Oostkamp)
Bruine baksteenbouw uit 1987 onder een smal, pannen zadeldakje met centraal een vrij hoge segmentboognis, afgesloten door een glazen deurtje en traliewerk.


ID: 88051 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Gemeentepark de Valkaart

Stationsstraat 99, 129 (Oostkamp)
Voormalig kasteeldomein aan de straatzijde voorzien van twee bakstenen pijlers met geprofileerde, natuurstenen bekroning en daartussen een bewaard ijzeren hekken van 1877. Bepleisterde villa van circa 1953, geïnspireerd op de cottagearchitectuur, op lichte verhoging gebouwd en omgeven door een drietal graslanden, vijvers/waterpartijen en enkele oudere parkbomen. Bijgebouw, oorspronkelijk volume op een L-vormige plattegrond. In het park staat een pijlerkapelletje, gebouwd in 2001, in witgeschilderde baksteen onder een zadeldakje; rondboognis met Mariabeeldje, omringd door een lindeboom en enkele taxussen.


ID: 88385 | Bouwkundig element

Hoeve

Stokhovestraat 20 (Oostkamp)
Vrij imposante 18de-eeuwse hoeve. Hoeve bestaande uit een woonhuis met aanpalende stallen, een kleine stal en enkele recente landgebouwen. In 1942 wordt het woonhuis uitgebreid. De bijgebouwen ten noorden en ten westen van het woonhuis dateren van de jaren 1960-1970.


ID: 88386 | Bouwkundig element

Dorpswoning met bijgebouwen

Stokhovestraat 7 (Oostkamp)
Woonhuis met aanpalend bedrijfsgebouw en achtergelegen stal, het geheel daterend van 1933. In 1935 en 1942 wordt de achterliggende stal uitgebreid. Rond de tweede helft van de 20ste eeuw is het woonhuis uitgebreid met een lager volume aan de oostkant. Woonhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en voorzien van typerende rode baksteen gecombineerd met gele baksteen voor de horizontale banden. Aanpalend bedrijfsgebouw met nieuwe gevelbekleding.


ID: 88142 | Bouwkundig element

Villa

Talieweg 4 (Oostkamp)
Hedendaagse villa volgens het kadaster daterend van 1973, naar het ontwerp van architect Arthur Degeyter uit Sint-Andries. Witgeschilderde, bakstenen villa gekenmerkt door soberheid en horizontaliteit. Langgerekt, strak volume met gesloten straatgevel; de villa volgt de glooiing van het landschap, waardoor een getrapte vorm ontstaat. Bij de bouw van de villa werd een bestaande bakstenen muur geïntegreerd.


ID: 88285 | Bouwkundig element

Tempeliershoeve

Tempeliersstraat 2 (Oostkamp)
Belangrijke, historische hoeve met losse bestanddelen gelegen rondom een heden verhard erf. Voormalig centrum van één van de vele heerlijkheden op het grondgebied van Ruddervoorde, met name het Hof van Ruddervoorde.


ID: 88310 | Bouwkundig element

Molenhoekmolen

Torhoutsestraat 185 (Oostkamp)
Kleine, maalvaardige staakmolen, gebouwd in 1986 door hobby-molenaar Hector Anseeuw, zijn zoon Eddy en neef Jacqui.


ID: 88317 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Godelieve met pastorie

Torhoutsestraat 304-306 (Oostkamp)
Parochiekerk van de wijk Balie Brugge. Georiënteerde, basilicale kerk met gestileerde neogotische en neoromaanse invloed naar ontwerp van de Oostendse architect S. Smis van 1958-1959. De pastorie wordt gebouwd in 1938. Art-decogetint dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met zwarte, Vlaamse pannen en op een plint van donkeroranje baksteen.


ID: 88297 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Torhoutsestraat 42 (Oostkamp)
Verzorgde burgerwoning van 1899. Bakstenen woonhuis van het dubbelhuistype, afgedekt met een zadeldak met zwarte mechanische pannen. Arduinen plint. Licht getoogde openingen in geriemde omlijstingen van een meer oranje baksteen. In 1954 gebouwd kapelletje, ontworpen door de Brugse architect Joseph Priem. Pijlerkapel van donkerrood-bruine baksteen bekroond door simili fronton en zadeldakje met Vlaamse pannen.


ID: 88301 | Bouwkundig element

Samenstel van twee gekoppelde dorpswoningen

Torhoutsestraat 68-70 (Oostkamp)
Samenstel van twee gekoppelde woningen van het dubbelhuistype gebouwd in 1948 door metser Jules Desmet. De gevels worden getypeerd door het gebruik van gevarieerde, geglazuurde baksteen. Het rechtse pand bewaart mogelijk een oudere kern.