Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 88325 | Bouwkundig element

School

Vrijgeweidestraat 2, 2A (Oostkamp)
School, bestaande uit twee in een L-vorm gelegen klassenvleugels met in de oksel een ruime, ommuurde speelplaats. In de late jaren 1930 laat de kerkfabriek van de Sint-Godelieveparochie een noodkerk/feestzaal bouwen naar een ontwerp van de architect Jan Callant. In 1955 wordt de aanpalende L-vormige vleugel gebouwd, naar een ontwerp van de architect S. Smis. In 1959 laat de kerkfabriek de noodkerk verbouwen tot feestzaal.


ID: 88326 | Bouwkundig element

Wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Vrijlatenstraat (Oostkamp)
Wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw vermoedelijk uit de jaren 1950. Oranje baksteenbouw, ter hoogte van de sokkel met grijze voeg, hogerop met wit voegwerk; het geheel afgedekt door een zadeldak met afgeronde leien en smeedijzeren kruis op de nok.


ID: 88336 | Bouwkundig element

Wegkapelletje gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw

Westkantstraat (Oostkamp)
Bakstenen pijlerkapel op betonnen basement, afgedekt door een zadeldakje van betonnen dekstenen. Rondboognis afgesloten door een getralied deurtje. Bepleisterde en licht geschilderde nis met op altaartje Onze-Lieve-Vrouwebeeldje.


ID: 88144 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor de militaire en burgerlijke slachtoffers uit de Eerste   en Tweede Wereldoorlog

Wingensestraat (Oostkamp)
Gedenkzuil voor de militaire en burgerlijke slachtoffers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, uitgevoerd en gesigneerd door L. Tanghe (Brugge).


ID: 88148 | Bouwkundig element

Klooster en school van de zusters apostolinnen

Wingensestraat 10 (Oostkamp)
In oorsprong eind 19de-eeuws klooster en school van de zusters apostolinnen, afhankelijk van het moederklooster gelegen aan de Peperstraat te Brugge, doch grondig verbouwd in 1962. Het huidige gebouwencomplex bestaat vandaag uit een schoolvleugel met ten noorden en oosten een omringende speelplaats, een klooster en de kapel van circa 1935. Het geheel is van de straat afgescheiden door een half hoge, bakstenen muur. Begraasde voortuin voor klooster en kapel.


ID: 88341 | Bouwkundig element

Hoeve

Zedelgemsestraat 9 (Oostkamp)
De site staat voor het eerst afgebeeld op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris van 1770-1778. In de tweede helft van de 20ste eeuw worden woonhuis en stal/schuur verbouwd. Eénlaags woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak van grijze pannen, mogelijk met bewaarde, eind 18de-eeuwse kern. Stal/schuurvolume: witgeschilderde bakstenen volume onder zadeldak van mechanische pannen.


ID: 87652 | Bouwkundig element

Stoomvlasroterij en -zwingelarij

Gentstraat (Oostrozebeke)
Volgens kadastergegevens wordt aan de straat een huis gebouwd circa 1899 en circa 1912 door dezelfde eigenaar een zwingelarij opgericht. Deze wordt door een vlashandelaar circa 1929 en circa 1950 uitgebreid en vergroot, zie huidig. Roterij in beton met bakstenen fabriekje, schoorsteen en vlasschuren.


ID: 87656 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Grotstraat (Oostrozebeke)
Volgens het kadaster koopt Jozef Decadt, pastoor te Oostrozebeke, circa 1946 een stuk grond dat echter wel beschreven blijft als "weiland". Recente aanleg met een centrale, geasfalteerde as leidend naar een calvarie.


ID: 87657 | Bouwkundig element

Sint-Jozefskerk

Grotstraat (Oostrozebeke)
Sint-Jozefskerk, parochiekerk van de Ginste, gebouwd in 1965 en ingewijd in 1966. Gelegen op een beboomd grasplein, onder andere met treurberken en afgesloten met een bakstenen muur met ervoor een ruime parking. Zuidwest-noordoost georiënteerde zaalkerk op rechthoekige plattegrond. Ontworpen door architecten Arthur Degeyter (Brugge) en P. Derieuw. Roze baksteenbouw onder plat dak.


ID: 87658 | Bouwkundig element

Ginstegrot

Grotstraat (Oostrozebeke)
In 1920 neemt pastoor L. Cosijn het initiatief om een grot te bouwen als dank aan Onze-Lieve-Vrouw omdat Oostrozebeke tijdens de Eerste Wereldoorlog van oorlogsvernietigingen is gespaard gebleven.