Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

240 resultaten


ID: 828 | geografische inventarisatie

tot
Drogenbos (Drogenbos)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Drogenbos gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Drogenbos drie panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 484 | geografische inventarisatie

tot
Eeklo (Eeklo)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Eeklo gebeurde in 2001 en 2002. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Eeklo 349 panden en constructies met erfgoedwaarde.


ID: 749 | geografische inventarisatie

tot
Aaigem, Bambrugge, Burst, Erondegem, Erpe, Mere, Ottergem, Vlekkem (Erpe-Mere)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Erpe-Mere werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Erpe, Mere, Aaigem, Bambrugge, Burst, Erondegem, Ottergem, Vlekkem leverde 100 inventarisfiches op.


ID: 547 | geografische inventarisatie

tot
Ertvelde, Evergem, Kluizen, Sleidinge (Evergem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Evergem en deelgemeenten Ertvelde, Kluizen en Sleidinge werd gepubliceerd in 1993 in boekdeel 12n4 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van 1981 tot eind 1992. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Evergem, Ertvelde, Kluizen en Sleidinge leverde 323 inventarisfiches op.


ID: 830 | geografische inventarisatie

tot
Galmaarden (Galmaarden)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Galmaarden gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Galmaarden ruim zestig panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 907 | geografische inventarisatie

tot
Asper, Baaigem, Dikkelvenne, Gavere, Semmerzake, Vurste (Gavere)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Gavere en deelgemeenten Asper, Baaigem, Dikkelvenne, Semmerzake en Vurste werd gepubliceerd in 1989 in boekdeel 12n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van het voorjaar van 1980 tot eind 1988. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Gavere, Asper, Baaigem, Dikkelvenne, Semmerzake en Vurste leverde 214 inventarisfiches op.


ID: 936 | geografische inventarisatie

tot
Geel, Meerhout, Mol (Antwerpen)
Het landschappelijke geheel “De Grote Nete en het paraboolduincomplex tussen Meerhout en Geel” werd in 2011 geïnventariseerd naar aanleiding van de actualisatie van dit gebied in de Landschapsatlas.


ID: 1095 | vaststellingen, geografische inventarisatie

tot
Geel (Geel), Herselt (Herselt), Westmeerbeek (Hulshout), Varendonk (Laakdal), Westerlo (Westerlo)
Het landschappelijke geheel “Grote Nete van Zammel tot Zoerle, Beeltjens en de depressie van Goor-Asbroek” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 832 | geografische inventarisatie

tot
Geetbets, Grazen, Rummen (Geetbets)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Geetbets gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Geetbets een 25-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 1025 | geografische inventarisatie

tot
Geetbets, Rummen (Geetbets), Hoegaarden, Meldert (Hoegaarden), Kersbeek-Miskom, Kortenaken, Ransberg, Waanrode (Kortenaken), Attenhoven, Ezemaal, Landen, Neerwinden, Overwinden, Rumsdorp, Waasmont, Walsbets, Walshoutem (Landen), Neerhespen, Neerlinter, Orsmaal-Gussenhoven, Overhespen, Wommersom (Linter), Goetsenhoven, Hakendover, Kumtich, Oorbeek, Oplinter, Tienen, Vissenaken (Tienen), Budingen, Dormaal, Halle-Booienhoven, Zoutleeuw (Zoutleeuw)
Inventarisatie van de historische tuinen en parken in de gemeenten Geetbets, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw.