Houtemsesteenweg (Vilvoorde Faubourg)

Beschrijving

Lange baan richting Houtem, die voor een groot deel als het ware de scheiding vormt tussen het woongebied van het gehucht Faubourg en de gronden horend bij de tuinbouwschool, de Bavaylei nummer 116. Gedeeltelijk gekarakteriseerd door de inplanting van een aantal bedrijven en een beperkte, doch heterogene lintbebouwing uit het einde van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste, en ten dele door een landelijk karakter met onder meer de aangrenzende gronden van de tuinbouwschool. Ongeveer halverwege wordt de straat onderbroken door de drukke Woluwelaan en loopt dan verder doorheen landelijk gebied naar Houtem, waar de benaming overgaat in Damstraat.