Beschermd monument

Godshuizen Blindekens, Marius Voet en Van Paemel

Gebouwen in Brugge
definitieve beschermingsbesluiten: 09-07-1974  ID: 755

Beschrijving

Het godshuis Blindekens, godshuis Marius Voet en godshuis Van Paemel te Brugge, zijn beschermd als monument.

Kammakersstraat 7-25 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Godshuis Blindekens

Kammakersstraat 19-23 (Brugge)
Gebouwd als uitbreiding van de gelijknamige stichting met kapel aan de Kreupelenstraat. Opklimmend tot de 17de eeuw; latere aanpassingen onder meer herbouwen van dakkapellen en verlagen van vensters. Huidig uitzicht resultaat van restauratiewerken van 1985 naar ontwerp van architect J. Waes (Brugge).

Godshuis Marius Voet

Kammakersstraat 13, 15, 17 (Brugge)
In 1865 worden de vensters verlaagd en de middenstijlen eruit verwijderd. Huidig uitzicht is het resultaat van een restauratie in 1985 naar ontwerp van architect J. Waes (Brugge): de oorspronkelijk drie huizen worden omgevormd tot twee woningen en deuren worden gedicht.

Godshuis Van Paemel

Kammakersstraat 7, 9, 11 (Brugge)
Het huidige uitzicht resulteert van grondige restauratiewerken in 1987 naar ontwerp van architect J. Waes (Brugge): de drie huisjes worden omgevormd tot twee woningen en deuren worden gedicht.