Lindendreef bij Kasteel van Wissekerke

Beschrijving

De circa 600 meter lange kasteeldreef bij het Kasteel van Wissekerke te Bazel is een noord-zuid georiënteerde dreef die de Lange Gaanweg verbindt met de Kemphoekstraat. De dreef is reeds duidelijk herkenbaar op de kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778).

De beplanting bestaat hoofdzakelijk uit zomerlinde (Tilia platyphyllos) met inboeting van Hollandse linde (Tilia x europaea). De zwaarste omtrek bedraagt 3,37 meter. Bij het begin van de westelijke lijnaanplanting, ter hoogte van het kasteel, staan drie beuken (Fagus sylvatica) met stamomtrekken van 2,33, 3,75 en 4,20 meter. De oostelijke lijnaanplanting begint aan de kasteelzijde met een plataan (Platanus x hispanica) met een stamomtrek van 4,18 meter (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2010).

• Onroerend Erfgoed Oost-Vlaanderen, DO000648, Dorpskom, Oud Hospitaal, Groenhof, Geelhof, 7 beuken, 1 plataan, Klein Kasteel, ijzeren hangbrug, duiventoren, kasteel van Wissekerke, poortgebouw, De Eenhoorn en huis Hoogstraat 38, advies KCML (1981).
  • VAN DER LINDEN G. 2010: Terreinbezoek Kasteeldreef Wissekerke (terreinbezoek op 03 maart 2010).

Auteurs: Demey, Anthony; Cox, Lise; Van der Linden, Geert