Pensionaat Villa Saint Vincent en kapel

Beschrijving

In 1931 ontstaan als pensionaat "Villa Saint Vincent" van de zusters van de Heilige Vincentius a Paolo in de Wancourtstraat. Uitbreiding in 1935 met de thans sterk aangepaste vleugel aan de Ringlaan. Naastliggende en vervallen eenbeukige neoromaanse kapel uit 1936 naar ontwerp van architect Alphonse De Pauw (Brugge). Gele baksteenbouw met diverse verbanden onder zadeldak (mechanische pannen). Markerende ronde noordwestelijke hoektoren onder achtzijdige spits. Rondboogportaal waarboven roosvenster met vier oculi. Zijgevels van vier traveeën met steunberen en rondbogige drielichten. Afgeronde apsis onder tichelen dak; vier betraliede oculi.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1936.
  • HENNON J., Wenduine. Dorpsbeelden uit het verleden, Wenduine, 1993 (2 delen).