Beschrijving

Breedhuis met enkelhuisopstand van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) + lagere traveeën 18de-eeuws uitzicht doch met oude 16de-eeuwse elementen zoals de rechthoekige muuropeningen in doorlopende rechthoekige nissen met afgeschuinde dagkanten. Huidig uitzicht resultaat van consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1994 naar ontwerp van architect P. Viérin (Brugge). Verankerde bakstenen beigebeschilderde lijstgevel met driehoekige frontonbekroning voorzien van een liggende ovale oculus. Bepleisterde en grijs beschilderde plint. Bewaard 19de-eeuws schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 1843/1989.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 332.