Kasteel Leeuwenhof

Beschrijving

Voormalig kasteel zogenaamd "Leeuwenhof". In 1946 aangekocht door de heer De Craene voor de oprichting van "Jongensstad", een tehuis voor ouderloze kinderen. Kasteel in die jaren nagenoeg totaal verbouwd en domein bebouwd met enkele afzonderlijke huizen en gebouwen, waaronder een klaslokaal naar ontwerp van Huib Hoste, van 1949, speciaal te vermelden valt en dat nu mits een kleine aanpassing dienst doet als kapel.

• SMETS M. 1972: Huib Hoste voorvechter van een vernieuwde architectuur, Brussel, 138.

Auteurs : Lanclus, Kathleen

Aanvullende informatie

Het klaslokaal ontworpen door architect Hoste onderging een volgende functiewijziging en doet tegenwoordig (2014) dienst als jeugdhuis. Het park wordt door Herman Van den Bossche beschreven in de publicatie VERMEULEN A. 1988: De Leie. Natuur en cultuur, Tielt.