Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Uit de 17de eeuw met latere 19de-eeuwse aanpassingen, zie muuropeningen. Huidig uitzicht resultaat van een consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1981 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge) waarbij de deurtravee en de erkervormige uitbouw een nieuwe vormgeving krijgen. De windwijzer met voorstelling van een architect en de deurknop zijn creaties van beeldhouwer J. Claerhout (Brugge). Realisatie meermaals gelauwerd: "Maskensprijs" in 1981 en in 1982 de prijs van de "Vereniging van Historische Steden" en de "Baksteenprijs voor architectuur". Verankerde bakstenen lijstgevel met rechts een trapgevel (6 treden + topstuk en windwijzer). Rechthoekige muuropeningen met bewaarde afgeschuinde dagkanten en op de bovenverdieping sporen van vroegere rode bakstenen ontlastingsbogen, in de top gevat in rondboognis met rollaag van rode baksteen.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 1982.
  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 60/1980.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 332.
  • MOERMAN K., Vier architecten te Brugge. Charles Vermeersch, Philip Cardinael-Luc Laloo, Eugène Vanassche, Erik Van Biervliet, Tielt, 1983, p. 106-117.
  • VAN HOOFF D., VAN DER WERF J., GOETHALS G., Langs moderne architectuur (1945 - heden). Architectuurroutes in Nederland en Vlaanderen, 1994, p. 214.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia