Windmolen Ma Campagne

Beschrijving

Molenaar Nestor Claeys laat in 1922 een molen van Lauwe naar Wervik overbrengen, ter vervanging de bestaande molen (verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog). Deze houten standaardmolen dateert van 1796. In een bijgebouw werd een dieselmotor geïnstalleerd om windstille dagen op te vangen. In de jaren 1970 wordt de molen buiten werking gesteld. De stad koopt de molen in 1980 en na een restauratiecampagne (1994-1995) is de molen weer maalvaardig.

Bron     : CORNILLY, J., Monumentaal West-Vlaanderen, Deel I: arrondissementen Ieper, Kortrijk, Roeselare en Tielt; Brugge, 2001, p. 226.